DESPRE

 
Psihoterapie de grupPsihoterapie de grup – Cui se adresează? 
 

Terapia de grup își propune să sprijine demersurile persoanelor aflate în căutarea echilibrului psihologic, soluționării situațiilor de criză, reducerii suferinței, autocunoașterii și dezvoltării personale prin aderarea la un grup terapeutic, având astfel ocazia să împărtășească experiențele personale cu membrii grupului.

 

Ce beneficii sunt?
 

Participanții primesc sprijin, încurajare și ghidare din partea grupului, fiindu-le favorizate exprimarea emoțiilor și nevoilor într-o atmosferă de siguranță.

 

Grupul este o sursă eficientă de învățare, iar interacțiunea dintre membri contribuie la producerea schimbării, oferind posibilitatea de a observa modul în care ceilalți fac față diverselor situații și de a învăța din experiențele lor de viață.

 

De asemenea, feedbackul din partea grupului facilitează procesele introspective și conștientizarea gândurilor, emoțiilor și comportamentelor proprii – în relație cu ceilalți. 

 

De ce psihoterapie de grup? Ce fel de probleme se abordează?
 

Psihoterapia de grup abordează diverse probleme și dificultăți care se regăsesc și în terapia individuală sau în demersurile dezvoltarii personale, de la tulburări psihice, până la problemele cotidiene.

 

Iată și un scurt video despre ce este și ce nu este terapia de grup.

 

Informații suplimentare despre desfășurare găsești aici.